Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Heb jij een ongeluk(je) op het werk gehad waar je fysieke schade door hebt opgelopen? In dat geval is er sprake van een bedrijfsongeval. Of de schuld nu bij jouw leidinggevende ligt of niet, er moet te allen tijde gezorgd worden voor een veilige werkomgeving, waarin het risico op ongevallen zo klein mogelijk is. Dat is de reden dat de aansprakelijkheid van een bedrijfsongeval bij de leidinggevende ligt, oftewel bij het bedrijf. Als er zich een ongeval voordoet doen je natuurlijk allereerst eerste hulp te verlenen of een ambulance of huisarts te bellen. Daarna is het belangrijk dat je een schadeletsel advocaat in de arm neemt, zeker wanneer het ernstige, fysieke schade betreft.

Heb je fysieke klachten na het bedrijfsongeval?

Heb je een been gebroken, een whiplash opgelopen of zelfs een open wond als gevolg van een bedrijfsongeval? Dan dien je het bedrijf officieel aansprakelijk te stellen. Een whiplash advocaat helpt je bij het regelen van alle zaken die komen kijken bij het indienen van een whiplash schadeclaim bij jouw bedrijf. Wat voor schade en klachten je echter ook hebt, een schadeletsel advocaat is gespecialiseerd in veel verschillende gevolgen van bedrijfsongevallen. Deze kan je precies vertellen waar je recht op hebt en hoe je de schadeclaim kunt indienen. Vaak komt er veel kijken bij zo’n proces. Je moet bijvoorbeeld verklaringen van getuigen hebben, en een gedetailleerde omschrijving van wat er is gebeurd. Ook moet de leidinggevende bereid zijn de schuld op zich te nemen. Is dat niet het geval? Dan ben je blij dat je een schadeletsel advocaat in de arm hebt genomen, want dan kan het wel eens tot een lang en ingewikkeld proces komen.

Langdurige klachten na een whiplash

We nemen de whiplash even als voorbeeld. Stel dat je deze als gevolg van jouw werkzaamheden hebt opgelopen. Je kunt dan weken- en zelfs maandenlang last hebben va je nek, schouders en rug. In het ergste geval heb je jarenlang hoofdpijn, en zie dan maar eens te bewijzen dat dit komt door de opgelopen whiplash. Met de juiste hulp krijg je dat voor elkaar. Jouw whiplash advocaat helpt je alle zaken op een rijtje te zetten, en jou een sterke zaak te bezorgen die je zeker kunt winnen. In het ergste geval is de vergoeding lager dan je had gehoopt, maar als je kunt bewijzen dat het ongeval op het werk (en buiten jouw schuld) is gebeurd, dan is de kans eigenlijk heel klein dat je daar geen letselschadevergoeding voor krijgt. In het geval van een bedrijfsongeval zijn daar namelijk vrijwel nooit twijfels over.

Geef een antwoord