Bureaustoel

Een bureaustoel is een goede investering

Goed voor jezelf zorgen terwijl je heel hard aan het werk bent. Dat valt vaak nog niet mee. Je drinkt iets te veel koffie. Grijpt al snel even naar een snoepje of een vette hap en voldoende bewegen is al helemaal niet waar je mee bezig bent. Toch zul je, om je werk goed vol te kunnen houden, goed voor jezelf moeten zorgen. Begin dan eens bij de basis: schaf een goede bureaustoel aan. Want met een goede bureaustoel zorg je voor een actieve zithouding en dat is alvast goed voor je. Natuurlijk zit je ook wel eens aan de keukentafel te werken, maar probeer dan ook daar een goede stoel te pakken. Eentje waar je echt op zít en niet op hángt.
Bureaustoel

Een goede bureaustoel hoeft niet heel erg duur te zijn

Zoals met (bijna) alles, kun je ook een bureaustoel zo duur maken als je wilt. Maar dat is helemaal niet nodig. Het is namelijk niet de prijs die bepaalt of jij goed op deze stoel kunt zitten. Dat ben jij zelf. Je zult dus echt even moeten gaan “proefzitten” om uit te vogelen welke bureaustoel het best bij jou past. Het kan zelfs verstandig zijn, zeker met rug- of andere klachten, om een ergotherapeut te vragen om je stoel precies voor jou in te stellen. Dat lijkt misschien overdreven, maar 8 uur per dag zitten, dat vergt nog best veel van je lijf!

Zie de aanschaf van een goede bureaustoel als een investering in jezelf

Door goed voor jezelf te zorgen, ook tijdens je werk, kun je meer opdrachten aan en kun je productiever zijn. Dat zorgt er weer voor dat je meer geld kunt verdienen waar je leuke dingen van kunt gaan doen. Maar heb je, door al dat zitten, continu pijn in je rug? Dan kun je ook niet genieten van de leuke dingen in het leven. Zie de aanschaf van de perfecte stoel dus als een investering in jezelf, maar ook als investering in je gezin en verdere sociale leven.

Wat kan ik nog meer doen?

Zorg dat je goed en gezond eet, voldoende water drinkt en met regelmaat een pauze neemt. Een echte pauze dus, ook als je thuis werkt. Ga een rondje lopen of fietsen, werk even lekker in de tuin, kom vooral in beweging. Zo hou je het werken het langst vol. En dan kun je na je pauze met hernieuwde moed weer aan de volgende opdracht beginnen.

Geef een reactie