Een review: de fashion van nu

Het huidige modebeeld is heel anders dan die van een paar jaar geleden. En als je dit vergelijkt met de mode van tientallen jaren geleden, is dit nog een groter verschil. Er is veel veranderd. Sommige trends komen wel terug, maar toch is het verschil over het algemeen gigantisch. Daarnaast is ook de manier waarop trends worden gecreëerd en verspreid heel anders dan dat het ooit was. Ik heb deze verschillen bestudeerd en een mening hierover gevormd. Wil je mijn mening weten? Lees dan snel verder in deze blog.

De klassieke vrouw

Vroeger was de mode erg klassiek. Dit kan je nu nog terugzien bij de oudere vrouwen. En dan bedoel ik niet je moeder van 60, maar de oudere dames van 80 die nog rondlopen. Ze dragen vaak een keurig gematchte outfit met bijpassende oorbellen, kettingen en ringen. En no way dat ze zonder gekapt haar en een lippenstiftje op de deur uit gaan. Dit zijn de klassieke, en naar mijn mening prachtige, vrouwen die ik bedoel. Tegenwoordig is deze klassieke mode een beetje verdwenen. Er zijn wel mensen die deze outfits nadoen, maar ze lopen er niet elke dag zo chic bij. Jammer dat deze trend verdwijnt. Iedereen draagt zo nu en dan wel een paar dames sneakers onder een sportieve look. Gelukkig is dit ook wel heel gaaf!

Influencers

Daarnaast worden tegenwoordig de trends verspreid via influencers, bloggers en celebrities. Deze personen maken foto’s van zichzelf in outfits en geven aan welke merken ze dragen. Dit is natuurlijk een hele leuke en toegankelijke manier van trends creëren en verspreiden. Helaas zit er wel een keerzijde aan. Doordat deze influencers heel erg ‘relatable’ zijn, worden jonge meiden sneller onzeker. Ze gaan zich eerder vergelijken met deze meiden en proberen op ze te lijken. Diversiteit verdwijnt hierdoor meer en meer… Maar daar zal ik in het volgende stukje nog wat meer over vertellen.

Blijf bij jezelf

Omdat trends tegenwoordig zo massaal worden verspreid door de influencers en bloggers, verdwijnt diversiteit. Dat is een laatste punt wat ik erg jammer vind. Iedereen volgt hun trends en er zijn nog maar weinig mensen die écht een eigen stijl hebben. Ook kunnen kleine boetiekjes met unieke items soms maar moeilijk overleven. Dus deze verdwijnen ook steeds vaker. Gelukkig heb ik nog mijn geheime adresjes om soms even een fantastisch item te scoren. Deze combineer ik dan weer met de ‘trenditems’ van winkels zoals H&M en Zara en zo heb ik toch een beetje mijn eigen look. Maar mijn tip is dus: blijf vooral dicht bij jezellf!

Geef een reactie