Houtbewerken als hobby

Passie in een hobby

Een van de dingen die ik geleerd heb is hoe belangrijk het is om een hobby te hebben. We horen tegenwoordig allemaal dat onze passie ons werk moet zijn. Maar logischerwijs is dit nou eenmaal niet voor iedereen mogelijk. Maar dit betekent niet dat je je hobby niet als passie een belangrijk onderdeel van je leven kunt maken. Nu wil ik niet zeggen dat het geen probleem is als je je werk verschrikkelijk vindt. Je werkt een groot deel van je leven en daarom is het belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Maar een baan kan ook gewoon alleen leuk zijn maar niet iets waar je jezelf helemaal in verliest. Daarom kun je naast je werk een hobby beoefenen als passie Een hobby houd je jong. Ik zal in dit artikel bespreken wat voor hobby’s je kunt kiezen en waarom ik voor houtbewerken heb gekozen.

Houtbewerken

Ik besloot niet meteen uit het niets dat ik houtbewerken wilde gaan doen als hobby, het enige wat ik wist was dat ik op zoek was naar een hobby. Als man wil je natuurlijk een enigszins stoere hobby en het leek mij ook leuk om een hobby te kiezen waar ik iets aan had. Als kind had ik een zakmes en wilde ik nog weleens proberen om stokken die ik vond af te slijpen totdat ze op zwaarden leken. Later probeerde ik ook om figuren in het hout te snijden. Toen ik me dat herinnerde besloot ik dat houtbewerken weleens een leuke hobby zou kunnen zijn.

Simpel of ingewikkeld

Houtbewerken als hobby kan vele verschillende vormen aannemen. Je kunt bijvoorbeeld meubels bouwen of kunstwerken snijden op dezelfde manier als een beeldhouwer een kunstwerk zou maken. Maar je kunt ook heel simpel beginnen met slechts wat hout en een mes. Ik merkte zelf dat dit de beste optie was. Je kunt heel veel investeren in verschillende machines en materialen maar dat maakt het alleen maar ingewikkelder voor jezelf. Een van de eerste investeringen die ik zelf maakte was in een schuurmachine. Een schuurmachine is de eerste stap om je creaties mooi te polijsten en daardoor meteen een stuk professioneler te doen ogen. Daarbij helpt een professioneel product zoals een Makita schuurmachine en de Festool schuurmachine.

Een van de leukste dingen aan houtbewerken is dat toen ik wat meer ervaring had mensen interesse begonnen te tonen in mijn creaties. Ik was in staat om een aantal van mijn creaties te verkopen. Misschien kan ik in de toekomst alsnog van mijn passie mijn werk maken. Maar voorlopig blijft het een fantastische hobby.

Geef een reactie