Een zomer in Zwitserland

Het is nog altijd een van de mooiste landen van Europa, maar helaas ook een van de duurste. Als kind gingen ik, mijn broertje en mijn ouders bijna elk jaar naar Zwitserland, vaak zelfs twee keer. We gingen namelijk in de winter op wintersport, skiën en snowboarden. In de zomer gingen we wandelen in de bergen. Totdat we wat ouder waren, toen gingen we zelfs klimmen. Helaas is er in de 15 jaar daarna veel veranderd. Zwitserland is steeds duurder geworden waardoor ik niet meer elk jaar het als vakantie locatie kan kiezen. Desondanks ben ik vorige zomer toch de hele zomer in Zwitserland geweest en is het nog steeds een fantastische ervaring. Daarom bespreek ik in dit artikel de mooiste plekken en ervaringen in Zwitserland.

De bergen

Zwitserland is natuurlijk beroemd door de alpen. Dit prachtige gebergte is fantastisch om doorheen te wandelen en biedt voor vele sporters fantastische klimmogelijkheden. Een van de mooiste plekken in de Alpen in Zwitserland om te verblijven is Zermatt. Deze kleine stad die ligt aan de voet van de Matterhorn, wat een van de mooiste bergen is ter wereld, biedt zowel in de zomer als in de winter prachtige wandelroutes en skigelegenheden. Als je een mooie tocht wilt wandelen kun je naar de voet van de Matterhorn wandelen waar een berghut de optie voor lekker eten biedt. Vanuit deze berghut gaan veel klimmer de Matterhorn op. Als je een verrekijker meeneemt zul je veel van deze klimmers kunnen zien klimmen.

De luxe

Zoals ik al eerder aangaf is Zwitserland ook helaas een duur land. Maar als je wat meer geld te besteden hebt heeft het land juist daardoor ook veel te bieden. Zeker in het zuiden van Zwitserland waar Italiaans wordt gesproken is er veel luxe. Je kunt hier gaan stappen en in mooie restaurants bij een meer gaan eten. Natuurlijk wil je dan ook een beetje mooi gekleed zijn. Er zijn veel shop mogelijkheden. Mogelijk kom je namelijk met vieze bergkleren terug van je wandeltochten en heb je helemaal niks luxueus te dragen. Qua schoenen kun het beste kiezen voor de elegante maar toch sportieve Waldlaeufer schoenen. Dit Zwitserse merk dat zowel voor mannen als vrouwenschoenen creëert is de ideale combinatie tussen elegant en sportief. De sandalen zijn fijn voor in de zomer en bieden meer dan genoeg comfort. Maar je kunt ze ook naar een evenement dragen onder een zomerjurk bijvoorbeeld.

Geef een reactie