Gitaar leren spelen zonder moeite

Iedereen een instrument

Iedereen zou tenminste een instrument moeten spelen, hoor ik mezelf soms denken. Natuurlijk hoeft er geen wet te zijn dat iedereen op muziekles moet maar desondanks kan ik het nooit nalaten om te onderstrepen hoe veel voordelen er zijn aan het leren spelen van een instrument. Het is een fantastische manier om je creativiteit te ontwikkelen en ook om volhouden en de kunst van het oefenen te verbeteren.

Met de kunst van het oefenen bedoel ik dat hoe je gefocust oefent ook een vaardigheid in zichzelf is om te leren. Zelf koos ik er lang geleden voor om gitaar te spelen. Maar de eerste jaren nam ik het niet erg serieus en ik oefende ook niet op de juiste manier. Dit zorgde ervoor dat ik niet echt beter werd. Daarom nam ik na een paar jaar zelf proberen toch een gitaar leraar. Dit zorgde er eindelijk voor dat ik snel vooruitging. Een leraar is ontzettend belangrijk om een vaardigheid te leren aangezien je een hoop beginners valkuilen vermijdt.

Online Leren

Maar het nadeel aan een gitaarleraar is natuurlijk dat een leraar ontzettend duur is. Alhoewel ik erg blij was met een leraar waren mijn ouders, alhoewel ze het met liefde betaalden, van mening dat het wel erg veel kostte. Toen ik op kamers ging en meer op eigen houtje ging wonen moest ik dan ook de gitaarlessen zelf gaan betalen. Dit was niet makkelijk op een studentenbudget.

Uiteindelijk vond ik de oplossing. Namelijk online gitaarles. Dit is natuurlijk alleen nu mogelijk met de ontwikkeling van het internet maar het is absoluut fantastisch. Het kost namelijk een stuk minder. Een ander voordeel is dat je niet hoeft te reizen naar je gitaarleraar. Het grootste voordeel desondanks is dat je zelf bepaald wanneer je oefent. De gitaarlessen zijn namelijk in de vorm van interactieve programma’s en ondersteunende video’s die je op je eigen tempo door de cursus laten gaan. Er wordt ook aandacht besteed aan hoe je moet oefenen en welke beginnersfouten je moet omzeilen. Op deze manier ga je op de juiste manier van start en leer je net zo snel en effectief gitaar als dat je het met een echte leraar zou doen.

Het enige nadeel is dat aangezien je zelf je tijden bepaalt je wel de discipline moet opbrengen om zelf te oefenen. Maar als je echt een liefde voor gitaarspelen ontwikkeld zou dit geen probleem moeten zijn. Met slechts een half uurtje per dag leer je al gigantisch veel en ben je heel snel een ervaren speler.

Geef een reactie