Een gym in eigen huis

Dure sportscholen

We hebben het bijna allemaal, een abonnement op de sportschool. Helemaal in Januari rennen we weer met z’n allen naar de sportscholen om daar een abonnement af te sluiten. Dit jaar gaat het jaar worden waar we daadwerkelijk in de beste fysieke vorm van ons leven gaan raken. Desondanks zijn twee maanden later velen van ons alweer vergeten dat we het abonnement hebben. We spenderen met zijn allen ontzettend veel aan sportscholen en weinigen van ons halen daadwerkelijk het rendement eruit. Zijn er mogelijk niet veel effectievere manieren om te sporten die ook nog eens goedkoper zijn? In dit artikel bespreken we hoe je een sportschool in je eigen huis kunt bouwen.

Sportschool thuis

Een sportschool in je eigen huis lijkt misschien een grote opgave maar het is in werkelijkheid hartstikke mogelijk om er een te bouwen. Je hebt niet zoveel ruimte en geld nodig als je denkt. Een van de eerste grote voordelen van een sportschool in huis is dat je niet hoeft te reizen om te gaan sporten. Veel mensen hebben moeite met de discipline opbrengen, niet om te sporten maar om naar de sportschool te gaan. Zeker in de winter als het koud is en regent of sneeuwt hebben weinig mensen zin om op hun fiets naar de sportschool te rijden. Is het niet veel makkelijker om gewoon vanuit je huiskamer naar je sportschool te lopen.

Ruimte kiezen

De eerste keuze die je moet maken bij het bouwen van je eigen sportschool is de plek in je huis. Als je een kamer over hebt die je niet gebruikt is dat natuurlijk ideaal. Maar je kunt ook een van je grotere kamers, bijvoorbeeld de zolder, kelder of zelfs slaapkamer ook in twee kamers opdelen. Je kunt dit goedkoop en effectief doen met een mdf plaat. Zo heb je een plek helemaal voor het sporten.

Qua materiaal hoeft een eigen sportschool helemaal niet zo duur te zijn. Als je eerlijk bent, hoeveel van de machines en materialen in je oude sportschool gebruik je nu echt? In principe heb je eigenlijk maar een paar dingen nodig voor een volledige workout. Een cardiomachine is handig en goedkoop tweedehands via marktplaats aan te schaffen. Kies voor een tweedehands roeimachine of een fiets. Een hardloopmachine kan natuurlijk ook maar is duurder. Voor krachtraining heb je een aantal dumbells en een sportbank nodig. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt behalve misschien een matje voor stretchen en situps.

Geef een antwoord