Een nieuw huis vraagt om nieuwe meubels

Als je, zoals ik, binnenkort gaat verhuizen, dan weet je het wel, je gaat om je heen kijken voor nieuwe meubels. Ook als je huidige meubels best nog een ronde meekunnen. In mijn geval ga ik naar een huis dat veel groter is dan mijn huidige huisje en dus zullen mijn huidige meubels wegvallen in de ruimte. Ik vind dus dat ik een goed excuus heb om te gaan meubelshoppen. En dus ging ik eens kijken bij Meubelzaak Purmerend. Een aanrader! Je vindt hier schitterende meubelen voor betaalbare prijzen. Zo kun je je huis nog eens opnieuw inrichten!

Een grote eetkamertafel, maar welke vorm dan?

Ik krijg dus in mijn huis enorm veel ruimte voor grote meubels, en dus kies ik voor een enorme eetkamertafel. Genoeg plek om mijn hele gezin en aanhang gezellig rond de tafel te kunnen zitten. Maar welke vorm eetkamertafel is dan het meest geschikt? Kies ik voor rond, zodat niemand buitengesloten wordt tijdens gesprekken of toch voor rechthoekig omdat dat praktischer is? Ik ben gegaan voor de gulden middenweg. Ik heb een ovale tafel gekozen. Voldoende ruimte voor minimaal 8 personen en als er niemand is, kunnen mijn partner en ik er ook gezellig met z'n tweeën aan zitten.

De eetkamerstoelen zijn ook belangrijk

Kies stoelen die lekker zitten en dan pas de kleur. Dat lijkt een beetje tegenstrijdig, maar dat is wel de beste manier. Je wilt natuurlijk dat de stoelen passen bij de rest van je interieur, maar het zitcomfort is toch het belangrijkst. Een avondje tafelen op een ongemakkelijke stoel, daar wordt niemand gelukkig van. Maar welke stoelen kies je? Met armleuningen of juist zonder? Met een lage rug of juist heel hoog? Kies stoelen op wieltjes of juist met stevige poten. Het is maar net wat jij wilt. Ik heb gekozen voor stoelen op wieltjes zodat ze gemakkelijk aan- en weggeschoven kunnen worden.

Aankleding van je huiskamer maakt een thuis

Kies voor een fijne schapenvacht in een leuke kleur. Deze is lekker warm en kan als kleedje voor over je knieën worden gebruikt, maar ook als decoratiemateriaal. Je legt zo'n leuke schapenvacht nonchalant over een stoel of over de leuning van je bank en je hebt een totaal eigen creatie. Ook een mooie klok mag natuurlijk niet ontbreken. Bij voorkeur één die je in de gaten kunt houden vanaf de eetkamertafel. Zo weet je precies hoeveel tijd je nog hebt om lekker te blijven zitten voor je naar je werk of naar de sportschool moet vertrekken.

Geef een antwoord