Reis door je vakantiebestemmingen

De zon begint te schijnen en je krijgt lentekriebels. Je krijgt zin om je vakantie te boeken. Maar ja, op dit moment is dat lastig. Voorlopig kunnen we door het coronavirus niet de grens over en het is ook nog niet duidelijk wanneer dat wel weer kan. Wat doe je dan met die enorme zin erop uit te trekken en lekker te reizen? Doe zoals ik en maak een reis door je voormalige vakantiebestemmingen en bedenk alvast wat je eerste tripje wordt zodra er weer gereisd mag worden! Door je eerdere vakanties terug te halen en te kijken naar wat je allemaal al gezien en meegemaakt hebt, realiseer je je dat je eigenlijk zeer gezegend bent dat je al die vakanties hebt kunnen beleven. Pak je oude fotoboeken uit de kast en zie welke vakanties je beleefde toen je opgroeide en toen je voor het eerst zonder je ouders op reis ging. Herinneringen aan bepaalde plaatsen, mensen en gebeurtenissen komen weer boven. Daarmee haal je je eerdere vakantiegevoelens terug, wat een beetje je huidige honger naar een reis kan stillen. En door alvast te kijken en kiezen waar je straks naartoe gaat, stel je jezelf iets fijns in het vooruitzicht waar je jezelf aan vast kan houden. Hoe zorgelijk de huidige situatie nu ook is, we weten ergens wel dat het op een gegeven moment ook weer over is. Na regen komt zonneschijn!

Mijn eerste reiservaringen

Bij de reis door mijn vakantiebestemmingen kom ik als eerste aan bij de Waddeneilanden. Als gezin met jonge kinderen gingen we altijd in eigen land met vakantie. Ik zie mezelf, mijn ouders en zusjes in de zomer op de boot boterhammen eten, badderen in een badje in de tuin bij het vakantiehuisje en zandkastelen bouwen op het strand. In de winter dik ingepakt sleeën in de sneeuw en warme chocolademelk drinken. Hoe ouder we werden, hoe verder we erop uit trokken met de auto, zoals naar Duitsland en België. Ik zie ons kanoën in de Ardennen en lezen in het gras. Daarna gingen we altijd naar hetzelfde huisje in Frankrijk wat al snel als een tweede thuis ging voelen. Ik werd voor het eerst verliefd en wel op een Franse jongen die ik briefjes gaf met hartjes erop getekend. Wat een durfal was ik eigenlijk!

Zonder ouders

De eerste reis die ik zelf maakte, was toen ik met vriendinnen met de bus naar de Spaanse kust ging. Een typische zon-, zee- en strandvakantie waarbij we alleen maar uitgingen, uitsliepen en de hele dag op het strand lagen. Ik vond het leuk een keer mee te maken, maar wist wel dat ik voortaan wel meer dan dat wilde. Ik was geïnteresseerd geraakt in het land en de taal en besloot daarom om de zomer daarop een maand Spaanse lessen te nemen in Sevilla. Voor het eerst ging in mijn eentje op reis en het was fantastisch. Ik leerde er super leuke mensen kennen en had er de tijd van mijn leven. Ik besefte me hoe lang ik er al niet aan teruggedacht had. Op mijn foto’s zag ik weer de sinaasappelbomen in de parken en herinnerde me de heerlijke geur die ze afgaven. Ook herinnerde me ik weer dat ik een favoriete tapasbar had waar ik mooie avonden beleefde met mijn nieuwe vriendinnen. Ik wilde terug. Niet zozeer naar mijn achttienjarig zelf, maar naar die geweldige stad om opnieuw dat prachtige historische centrum te zien. Het eerste wat ik dus ga doen, zodra we weer de grens over mogen, is een stedentrip Sevilla! Ik ben nu alvast al hotels aan het vergelijken, zodat ik straks meteen kan boeken! Yihaa!

Geef een antwoord